DOKUMENTTI JA TEATTERI -kandiesitykset

Keskiviikkona 11.2. ja torstaina 12.2. klo 19

DOKUMENTTI JA TEATTERI on Tampereen yliopiston teatterityön tutkinto-ohjelman Nätyn ja Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun dramaturgian koulutusohjelman yhteisopintojakso, jossa tutkitaan dokumenttia ja dokumentaarisuutta teatterissa. 11.2. ja 12.2.2015 nähtävässä neljässä pienoisesityksessä tuodaan yleisön nähtäville kandidaattiopiskelijoiden dokumentaarisen materiaalin pohjalta ryhmissä tekemät esitykset Aukko, Näkymätön, Pesula – Connecting People sekä Poikkeustila. Jakson opettajina ovat toimineet Mikko Kanninen ja Maria Kilpi.

Maisteriopiskelijoiden esitykset toteutetaan eri puolilla Tamperetta  23.-26.2.2015.

AUKKO

"Mä en tiedä meneekö tää isättömyyden piikkiin – tai siis tietenkin – se piikki on aina auki ja siihen voi laittaa asioita."

Aukko on esitys isättömyydestä ja sen mahdollisista vaikutuksista suhteessa identiteettiin. Aukko kysyy, onko isättömyys aina yksilölle inhimillinen tragedia vai tekeekö ihminen siitä itselleen sellaisen.

Käsikirjoitus: Iira Halttunen (TeaK D2)
Esiintyjät: Mikko Kauppila, Oliver Kollberg ja Saga Sarkola (Näty 1)

NÄKYMÄTÖN

Alle keski-ikäinen työtön mies tilasi Utahista noin 50 kiloa uraanimalmia. Näkymätön on pieni näytelmä uraanista ja keskusteluista sen ympäriltä.

Käsikirjoitus: Sanna Uuttu (TeaK D2)
Esiintyjät: Sara-Maria Heinonen, Konsta Laakso ja Elina Saarela (Näty 1)
Äänet: Joonas Sirén

PESULA – CONNECTING PEOPLE

"No sillon me ei kyl tajuttu mitään... kun mä menin sinne... mä vaan niinkun papukaija sanoin että mikä... et mä oon maintenance support engineer mut en mä tienny mikä se on."

PESULA - CONNECTING PEOPLE etsii näkökulmaa erääseen suureen muutokseen. Esityksessä käsitellään työtä ja työn tekemisen, tekemättömyyden, vaihdoksen ja laadun vaikutusta ihmiseen.

Käsikirjoitus: Juho-Matias Keränen (TeaK D2)
Esiintyjät: Pihla Pohjolainen, Juho Rantonen ja Marketta Tikkanen (Näty 1)

POIKKEUSTILAA

POIKKEUSTILAA näyttää kolme ihmistä luopumisen, ruumiillisen vajavaisuuden ja rikkinäisyyden äärellä. Voiko jatkuvassa poikkeustilassa elää tavallista elämää?

Käsikirjoitus: Ilja Lehtinen (Teak D2)
Esiintyjät: Atte Antikainen, Katariina Havukainen ja Tatu Sinisalo (Näty 1)

ESITYKSET:
Keskiviikko 11.2. klo 19
Torstai 12.2. klo 19

Osoite Teatterimonttu, Tampereen yliopiston päärakennus, Kalevantie 4, D-siipi.

**
Monttu auki on matalan kynnyksen kohtaamispaikka, ilmaiset iltamat kaikelle kansalle. Iltamissa esitellään Nätyn taiteellisia projekteja ja Puhutaan politiikkaa! eli päästään todistamaan Nätyn opiskelijoiden yhteistyössä muiden oppiaineiden kollegojen kanssa järjestämiä poliittisia debatteja.

Luvassa keskustelua, politiikkaa, runoa, proosaa ja musiikkia.

Vapaa pääsy. Teatterimontun esityksissä kahvio/baari auki.

Monttu auki -tapahtumat kevätlukukaudella 2015:
11.2. klo 19 Dokumentti ja teatteri
12.2. klo 19 Dokumentti ja teatteri
23.-26.2. Dokumentti ja teatteri, yhteistyöjakson maisteriesityksen esitysajat ja -paikat tarkentuvat myöhemmin
17.3. Tarinateatteri
24.3. klo 19 Jalostamo-kollektiivin Elfriede Jelinek -ilta
18.3. klo 19 Puhutaan politiikkaa!, teemana eduskuntavaalit
21.4. klo 19 Puhutaan politiikkaa!, teemana eduskuntavaalit

Kuva kandiesityksestä Aukko. Kuvassa vas. Saga Sarkola, Mikko Kauppila ja Oliver Kollberg
Kuva: Samuli Hytönen