Monttu auki -iltamat tiistaina 7.10. klo 19

12 esitystä. 12 näyttelijää. 12 ohjaajaa. 12 tulkintaa tapahtuneesta. Dokumenttia ja fiktiota.

NÄTYn
ensimmäinen vuosikurssi tuo näyttämölle esitykselliset muistiinpanot ja sovellukset ensimmäisestä kuudesta viikosta näyttelijäopiskelijana.

Takana on Johdatus näyttelijäntaiteeseen -kurssi, jossa johtavina teemoina ovat olleet: Oman äänen ja kehon kokemuksellinen havainnointi, oman kehokokemuksen tiedostaminen, eri aistien kautta tulevan informaation vaikutus omaan ääneen, kehoon ja kokemukseen.​Hengitysyhteys ja vapaa äänenkäyttö vaihtuvissa toiminnoissa. Havainto itsestä ja toisesta, havainnon tiedostaminen ja sen näyttämöllä eteenpäin vieminen, tehtyjen havaintojen siirtäminen kehollisiksi ja äänellisiksi toiminnoiksi, kuoro-, soolo- ja parityö, pulssin ja pulssittomuuden hahmottaminen äänessä ja liikkeessä, toisen ihmisen ääni ja liike tilassa/minun kehossani, painovoima, tila/tilatietoisuus ja tilassa toimiminen, näyttämöllisen ajan jäsennys ja dramaturgia, ymmärrettävä puhe vs. nonsense, näyttämöllä kuvittelu ja sen ruumiillistaminen minussa ja muissa, eläin/ihminen erilaisina pitoisuuksina näyttämöllä, esineet/oliot ja ilmiöt kehossa suurina tarinoina, vapaa toiminta vs. tarkka näyttämöllinen koreografia, ohjeiden antaminen ja esityksen suunnittelu vs. ohjeiden vastaanottaminen ja toteuttaminen.

TERVETULOA!

Monttu auki
on matalan kynnyksen kohtaamispaikka, ilmaiset iltamat kaikelle kansalle. Joka toinen kerta se esittelee Nätyn taiteellisia projekteja ja joka toisella kertaa Puhutaan politiikkaa! eli päästään todistamaan Nätyn opiskelijoiden yhteistyössä muiden oppiaineiden kollegojen kanssa järjestämiä poliittisia debatteja.

Luvassa keskustelua, politiikkaa, runoa, proosaa ja musiikkia.

Ilmainen sisäänpääsy. HUOM! Iltamissa on baari, josta saa ostaa virvokkeita sekä mietoja alkoholijuomia!

Ensimmäinen Monttu auki pidettiin tiistaina 9.9.2014.

Monttu auki -iltamat syyslukukaudella 2014:

7.10. Taiteelliset iltamat. JOHDATUS NÄYTTELIJÄNTAITEESEEN
21.10. Puhutaan politiikkaa! LAITOSTEN KRIISI
4.11. Taiteelliset iltamat. MAISTERIOPISKELIJAT PANEUTUVAT ANTON TŜEHOVIN  TUOTANTOON
25.11. Puhutaan politiikkaa! SEKSUAALINEN MONIMUOTOISUUS
12.12. Taiteelliset iltamat. JOULUBILEET: KOKO NÄTY HEITTÄYTYY PUKIN PAULOIHIN