MONTTU AUKI 13.10.2016: Johdatus näyttelijäntaiteeseen

...rakentuva esitystapahtuma
...muodostuva näkökulma näyttelijään
...tehty valinta näyttämöstä...

Nätyn ensimmäinen vuosikurssi tuo näyttämölle esitykselliset muistiinpanot ja sovellukset ensimmäisistä viikoista näyttelijäopiskelijana. Takana on Johdatus näyttelijäntaiteeseen -opintojakso, jonka johtavina teemoina ovat olleet:

Oman äänen ja kehon kokemuksellinen havainnointi, oman kehokokemuksen tiedostaminen, eri aistien kautta tulevan informaation vaikutus omaan ääneen, kehoon ja kokemukseen. Hengitysyhteys ja vapaa äänenkäyttö vaihtuvissa toiminnoissa. Havainto itsestä ja toisesta, havainnon tiedostaminen ja sen näyttämöllä eteenpäin vieminen, tehtyjen havaintojen siirtäminen kehollisiksi ja äänellisiksi toiminnoiksi, kuoro-, soolo- ja parityö, pulssin ja pulssittomuuden hahmottaminen äänessä ja liikkeessä, toisen ihmisen ääni ja liike tilassa/minun kehossani, painovoima, tila/tilatietoisuus ja tilassa toimiminen, näyttämöllisen ajan jäsennys ja dramaturgia, ymmärrettävä puhe vs. nonsense, näyttämöllä kuvittelu ja sen ruumiillistaminen minussa ja muissa, eläin/ihminen erilaisina pitoisuuksina näyttämöllä, esineet/oliot ja ilmiöt kehossa suurina tarinoina, vapaa toiminta vs. tarkka näyttämöllinen koreografia, ohjeiden antaminen ja esityksen suunnittelu vs. ohjeiden vastaanottaminen ja toteuttaminen.

Illan esiintyjinä ovat Nätyn ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat Ville Mikkonen, Samuel Kujala, Sofia Smeds, Heli Hyttinen, Arttu Soilumo, Anna Böhm, Santeri Niskanen, Minea Lång, Inke Koskinen, Miko Jaakkola, Niklas Pajunen ja Linnea Leino.

Opintojakson opettajina ovat olleet Soila Sariola, Tiina Syrjä, Mikko Kanninen, Samuli Nordberg ja Minna Hokkanen.

Kesto 1 tunti.

Teatterimonttu, Tampereen yliopiston päärakennus, D-osa, Kalevantie 4.

Tervetuloa, vapaa pääsy.

Molempiin esityksiin mahtuu rajallinen määrä katsojia. Mikäli haluat varmistaa paikkasi, soita arkisin klo 10-15 numeroon 050 395 1197 tai lähetä sähköpostia osoitteeseen teatteri@uta.fi.

Kuva: Mikko Kanninen