Mestaritonttu seikkailee Tampereen Työväen Teatterissa syksyllä - mukana myös nätyläisiä

Joulukuussa teatterin valtaa koko perheen suurenmoinen, kiehtova fantasiamusikaali tulvillaan seikkailua, sadun lumoa, taikavoimia ja taituruutta. Satu syntyy Tampereen Työväen Teatterin ja Pirkanmaan musiikkiopiston, Tampereen konservatorion ja Nätyn ainutlaatuisessa yhteistyössä.

Mestaritonttu on viisas, hyväsydäminen, jääräpäinen ja hyvin urhea Satumaan vartija. Kun tunnollinen tonttu tuntee epäonnistuneensa tehtävissään, päättää hän lähteä Satumaasta pois. Matkallaan hän lyöttäytyy ovelan noita Sammaleisen seuraan ja kuulee pian, miten Kyöpelivuoren kaamea valtias velho Julma-Kumma on sulkenut Aamuruskonmaan prinsessa Sarasteen kiven sisään ja taikonut tämän veljen kuuseksi. Neuvokas Mestaritonttu lähtee vapauttamaan Sarastetta yhdessä ystävänsä prinssi Yönsilmän kanssa. Avukseen he tarvitsevat paitsi onnea ja rohkeutta, myös meren syvyyksistä löytyvän satumaisen helmen taikavoimia.

Musikaali perustuu suomalaisen satukirjallisuuden äidin Aili Somersalon lastenromaaniin. Tamperelaisen Somersalon tarina äänestettiin vuonna 2004 Helsingin Sanomien äänestyksessä parhaaksi lastensaduksi kautta aikojen.

Kiehtova satumaailma kohoaa näyttämölle 35 nuoren Pirkanmaan musiikkiopiston soittajan sinfoniaorkesterin ja Tampereen konservatorion yli kymmenhenkisen nuoren tanssiryhmän siivittämänä. TTT:n omien tekijöiden lisäksi rooleissa on Tampereen yliopiston teatterityön tutkinto-ohjelman Nätyn nuoria näyttelijäopiskelijoita. Säveltäjä on Pirkanmaan musiikkopiston Petri Juutilainen. Koreografin assistentti tulee Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta.

Perustuu Aili Somersalon saturomaaniin

Sovitus Elissa Määttänen
Ohjaus Minna Hokkanen
Sävellykset Petri Juutilainen
Kapellimestarit Kimmo Tullilla ja Anna-Leena Lumme
Koreografia Hanna Brotherus
Koreografin assistentti Veronika Lindberg
Lavastussuunnittelu Annukka Pykäläinen
Pukusuunnittelu Erika Turunen
Valosuunnittelu Timo Alhanen
Äänisuunnittelu Kalle Nytorp
Videosuunnittelu Sami Rautaneva

Rooleissa Matti Pussinen-Eloranta (Mestaritonttu), Heidi Kiviharju, Elina Saarela, Mikko Kauppila, Marketta Tikkanen, Pihla Pohjolainen, Atte Antikainen
35-henkinen nuorten sinfoniaorkesteri
Yli 10-henkinen nuorten tanssiryhmä
Yhteistyössä TTT:n kanssa Pirkanmaan musiikkiopisto, Tampereen konservatorio ja Näty.

Kuvassa vasemmalta nätyläiset Mikko Kauppila, Elina Saarela, Pihla Pohjolainen, Minna Hokkanen, Marketta Tikkanen ja Atte Antikainen.

Yliopistouutiset 21.10.2015:
Näty mukana TTT:n suuressa oppilaitosyhteistyössä