RECHNITZ (TUHON ENKELI)

Suomenkielinen kantaesitys 7.4.2015 Tampereella Teatterimontussa

Vapisen vain toisten ihmisten hyvyyden edessä. Vapisen senkin vuoksi, että aavistelen mitä kaikkea saattaa sattua.

Itävaltalaisen Nobel-kirjailijan Elfriede Jelinekin Rechnitz (Tuhon Enkeli) -näytelmän lähtökohta on järkyttävä kuvaus Rechnitzin linnassa vuonna 1945 tapahtuneesta liki kahdensadan Unkarin juutalaisen murhasta. Jelinekin teksti paiskaa silmille faktojen, mielipiteiden ja uhkakuvien myrskyn. Syylliset ja uhrit katoavat, kun tekoja yritetään häivyttää pois historiankirjojen sivuilta. Totuutta on vaikea jäljittää.

Rechnitz (Tuhon Enkeli) -esitys on pelottavaa aihetta käsittelevä teatterileikki, satiiri ja jopa parodia. Se on rehellinen pyrkimys kiinnostua maailmasta tutun ja turvallisen ulkopuolella sekä kuvaus siitä, miten historia toistaa itseään niin meissä kuin koko maailmassakin. Toteutus on kielellisesti herkullinen, visuaalisesti kerroksellinen – ja tanssiva.

Suomennos: Jukka-Pekka Pajunen (vier.)
Ohjaus: Hilkka-Liisa Iivanainen (vier.)
Esitysdramaturgia: Hilkka-Liisa Iivanainen ja Jukka-Pekka Pajunen
Lavastus, valo- ja videosuunnittelu: Petri Tuhkanen
Äänisuunnittelu ja musiikki: Janne Hast (vier.)
Pukusuunnittelu: Paula Varis
Koreografia: Jarkko Mandelin

Näyttämöllä: Anna Lipponen, Jarkko Mandelin (vier.), Hannes Mikkelsson (Näty), Tanjalotta Räikkä (vier.) ja Elisa Salo

Esitysoikeudet: Agency North / Rowohlt Verlag GBMH

Esitykset:
Ensi-ilta ti 7.4.2015 klo 19 (Tampere, Teatterimonttu), To 9.4. klo 19, Pe 10.4. klo 19, Su 12.4. klo 14, Ti 14.4. klo 19, Ke 15.4. klo 19, To 16.4. klo 19, Pe 17.4. klo 19

Esitykset Kiasma Teatterissa keväällä 2016.

Liput: www.lippu.fi

Peruslippu 24€ / Eläkeläinen 18€ / Opiskelija 14 € (+2,50€ Lippupisteen palvelumaksu)

Lippuja ovelta tuntia ennen esitystä. HUOM! Maksu vain käteisellä.

Rechnitz/facebook