PUHUTAAN POLITIIKKAA! Poliittisen karnevaalin etkot ja jatkot

Lauantaina 18.4. klo 19 ja tiistaina 21.4. klo 19

Tänä keväänä politiikasta on puhuttu enemmän kuin mistään. Kahden illan Puhutaan politiikkaa - kokonaisuudessa lähestytään politiikkaa uusista näkökulmista, esitysten ja keskustelujen keinoin.

Lauantai 18.4.2016 klo 19
Puhutaan politiikkaa! - Poliittisen karnevaalin etkot:
Onko politiikka rikki?

Miksi politiikka tuntuu etäiseltä? Miksi vuoden 2011 eduskuntavaaleissa 33,6% äänioikeutetuista jätti äänestämättä? Miksi Stubbin hallitus ei saanut mitään aikaan viimeisen parin kuukauden aikana? Miksi poliittinen retoriikka on Suomessa aina samanlaista?

Vaalipäivän aattona lauantaina 18.4. Tampereen yliopiston Teatterimontussa syvennytään keskustelemaan politiikan ongelmista ja niiden ratkaisemista.

Vieraina keskustelemassa aiheesta ovat mm. entinen vihreiden kansanedustaja Rosa Meriläinen ja Iltalehden politiikan toimittaja Tommi Parkkonen.

Tiistai 21.4.2016 klo 19
Puhutaan politiikkaa! - Poliittisen karnevaalin jatkot:
Vaikuta! - Vaalien jälkeiseen masennukseen

Mikäli eduskuntavaalien lopputulos masentaa, ei ole syytä lamaantua vaan toimia!

Kevään viimeisessä Puhutaan politiikkaa -illassa etsimme lääkettä maailmantuskan aiheuttamaan voimattomuuden tunteeseen.

Kuuleeko ääntämme oikeasti kukaan? Onko olemassa jotain, mitä voisimme huutelun sijasta tehdä? Mikä kaikki on vaikuttamista ja miksi meidän tulisi pyrkiä vaikuttamaan? Jos meillä on mahdollisuus vaikuttaa, mikä on tehokkain kanava? Minkälainen on aktiivinen kansalainen ja olenko minä sellainen?

Yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta kanssamme keskustelevat mm. kuvataiteilija Jani Leinonen, teatteritaiteen maisteri ja anarkisti Suvi Auvinen sekä kansanedustaja Harri Jaskari.

Tervetuloa keskustelemaan ja vaikuttumaan vaikuttamisesta!

VAPAA PÄÄSY JA BAARI AUKI

Osoite: Teatterimonttu, Tampereen yliopiston päärakennus, D-osa, Kalevantie 4