DOKUMENTTI JA TEATTERI -maisteriesitykset

Tampereen yliopiston teatterityön tutkinto-ohjelma Näty, Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun dramaturgian, ohjauksen ja valo- ja äänisuunnittelun koulutusohjelmat sekä Tampereen Teatteri toteuttavat syksyllä 2014 ja keväällä 2015 yhteisopintojaksot, joiden aiheena on dokumentti ja teatteri.

Jaksoilla tutkitaan dokumenttia ja dokumentaarisuutta, ja ne päättyvät helmikuussa 2015 Tampereella nähtäviin esityksiin ja interventioihin.

Seitsemässä eri tuotannossa tutkitaan esityksellisin keinoin dokumentaarisia materiaaleja ja tiloja eri puolilla Tamperetta.

Jakson opettajina ovat toimineet Pauliina Hulkko ja Pilvi Porkola.

Esitykset tiistaina 24.2.  ja torstaina 26.2.2015

KAIKKIIN ESITYKSIIN ON VAPAA PÄÄSY

TUNNUSTUKSIA -ääni-installaatio mielen keventämiseksi

Teos, jossa eri-ikäiset ihmiset kertovat mieltään painavia arkisia asioita. Kirkon syvennyksiin levittäytyvät kuiskaukset ja kertomukset antavat äänen kirkon piirissä toimiville ihmisille.

Yleisö voi kulkea tilassa kuuntelemassa muitten ääniä, miettiä rauhassa omia asioitaan ja halutessaan jättää nimettömänä omia tunnustuksia.

Työryhmä: Sanna Salmenkallio (Teak VÄS-ma)

Esitys on avoinna tiistaina 24.2. ja torstaina 26.2. klo 17 - 20 välisenä aikana.
Tampereen Kalevan kirkko, kirkkosali, Liisanpuisto 1

LAPSI

”Lapsi on draamallinen tutkimusmatka lapsuuteen; Hetkelliseen, nopeasti häviävään maailmaamme jossa jokainen asia on totta, eikä mikään ole merkityksetöntä.”

Työryhmä: Markus Lappalainen (Näty 4)

Torstai 26.2. klo 10.00

TEEMME TYLSIÄ ASIOITA YHDESSÄ - Toimistoesitys

"Hoidan asioita. Hoidan pari hoidettavaa asiaa. Keltaiselle lapulle on kirjoitettu yksi hoidettava asia. Hoidan asian, pian olen hoitanut toisen. Hoidan asioita."

Työryhmä: Elli Salo (Teak D-ma) ja Elina Minn (Teak D-ma)

Torstai 26.2. klo 11.00

FOOLS SPEECH

Pellet pitää puheen tästä maailmasta ja tästä ajasta. Pellet vie naiivia ajatusta paremmasta maailmasta ympäri Tamperetta. Vain pelle voi puhua totta. Luvassa pehmeiden arvojen julistusta.

"Me haluamme elää toistemme onnesta, emme toistemme kärsimyksestä."  -Topelius

Työryhmä: Topi Marin (Teak O-ma) ja Antti Tiensuu (Näty 4)

Torstai 26.2. klo 13.00
Tampereen Keskustorin suihkulähde

SYYLLISYYS

Mitä jos saisit yhden oikeudenkäynnin omalle elämällesi? Jos saisit itse johtaa sen kulkua? Kuinka käyttäisit sen?

Esiintyjät: Laura Halonen (Näty 4), Paavo Kääriäinen (Näty 4), Jussi-Pekka Parviainen (Tampereen Teatteri), Juho Gröndahl (Teak D-ma) ja Ruusu Haarla (Teak O-ma)
Käsikirjoitus ja suunnittelu: Työryhmä
Ohjaus: Ruusu Haarla
Dramaturgi: Juho Gröndahl

Torstai 26.2. klo 13.45
Tampereen oikeustalo, Kelloportinkatu 5 A

KIPEÄ JUTTU

"Tekis mieli sanoo, että oon kiitollinen siitä, että se kipu on...mut sit toisaalta en vitus oo."

Työryhmä: Antti Lehtinen (Teak D-ma) ja Ella Mettänen (Näty 4)

Torstai 26.2. klo 19

DOKUMENTAARISIA LAULUJA HELMIKUULTA

”Olen tehnyt kolmen viikon aikana kappaleen päivässä eri dokumentaarisista lähtökohdista ja aion esittää nämä aihiot Tampereen Telakalla 26.2 klo 21. Dokumentteina olen käyttänyt mm. kaupungilla ohikulkijoilta kuulemiani lauseita, päivän uutisia ja ajatuksia, joita ei saisi ajatella, joita kuitenkin ajattelee.

Olen pyrkinyt löytämään työskentelylläni uusia työskentelytapoja ja seuraamaan tarkasti dokumenttien antamia mahdollisuuksia ja kehyksiä. Keikalla piirtyy todennäköisesti jonkinlainen kuva tästä päivästä, yhdestä kuukaudesta yhden tamperelaisen elämässä.”

Työryhmä: Antti Autio (Näty 4)

Torstai 26.2. klo 21
Kulttuuritalo Telakka, Tullikamarin aukio 3

Lisätietoja: Tuula Parviainen, puh. 040 190 1522

**
Monttu auki on matalan kynnyksen kohtaamispaikka, ilmaiset iltamat kaikelle kansalle. Iltamissa esitellään Nätyn taiteellisia projekteja ja Puhutaan politiikkaa! eli päästään todistamaan Nätyn opiskelijoiden yhteistyössä muiden oppiaineiden kollegojen kanssa järjestämiä poliittisia debatteja.

Luvassa keskustelua, politiikkaa, runoa, proosaa ja musiikkia.

Vapaa pääsy.

Monttu auki -tapahtumat kevätlukukaudella 2015:
24. ja 26.2. Dokumentti ja teatteri, yhteistyöjakson maisteriesitykset
17.3. klo 19 Tarinateatteri