DOKUMENTTI JA TEATTERI

Tampereen yliopiston teatterityön tutkinto-ohjelma Näty sekä Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun dramaturgian, ohjauksen ja valo- ja äänisuunnittelun koulutusohjelmat toteuttavat syksyllä 2014 ja keväällä 2015 yhteisopintojaksot, joiden aiheena on dokumentti ja teatteri.

Jaksoilla tutkitaan dokumenttia ja dokumentaarisuutta, ja ne päättyvät helmikuussa 2015 Tampereella nähtäviin esityksiin ja interventioihin.

Keskiviikko 11.2. klo 19 ja torstai 12.2. klo 19

Kumpikin ilta Teatterimontussa sisältää esitykset Poikkeustila, Pesula, Näkymätön ja Aukko.  Yeisön nähtäville tuodaan dokumentaarisen materiaalin pohjalta ryhmissä tehdyt esitykset.

Teatterikorkeakoulun dramaturgian koulutusohjelma, toinen vuosikurssi: Iira Halttunen, Juho Keränen, Ilja Lehtinen ja Sanna Uuttu.

Nätyn ensimmäinen vuosikurssi: Atte Antikainen, Katariina Havukainen, Sara-Maria Heinonen, Konsta Laakso, Mikko Kauppila, Oliver Kollberg, Pihla Pohjolainen, Juho Rantonen, Elina Saarela, Saga Sarkola, Tatu Sinisalo ja Marketta Tikkanen.

Jakson opettajat: Mikko Kanninen ja Maria Kilpi.

23.–26.2.2015, tarkemmat esitysajat ja -paikat ilmoitetaan myöhemmin

Yhdeksässä eri tuotannossa tutkitaan esityksellisin keinoin dokumentaarisia materiaaleja ja tiloja eri puolilla Tamperetta.

Teatterikorkeakoulun maisteriopiskelijat: Juho Gröndahl, Ruusu Haarla, Antti Lehtinen, Topi Marin, Elina Minn, Sanna Salmenkallio ja Elli Salo.

Nätyn neljäs vuosikurssi: Antti Autio, Laura Halonen, Emma Hautala, Paavo Kääriäinen, Markus Lappalainen, Ella Mettänen, Antti Tiensuu ja Vera Veiskola.

Jakson opettajat: Pauliina Hulkko ja Pilvi Porkola.

Monttu auki on matalan kynnyksen kohtaamispaikka, ilmaiset iltamat kaikelle kansalle. Iltamissa esitellään Nätyn taiteellisia projekteja ja Puhutaan politiikkaa! eli päästään todistamaan Nätyn opiskelijoiden yhteistyössä muiden oppiaineiden kollegojen kanssa järjestämiä poliittisia debatteja.

Luvassa keskustelua, politiikkaa, runoa, proosaa ja musiikkia.

Vapaa pääsy. Teatterimontun esityksissä baari auki.

Monttu auki -tapahtumat kevätlukukaudella 2015:
11.2. klo 19 Dokumentti ja teatteri
12.2. klo 19 Dokumentti ja teatteri