PUHUTAAN POLITIIKKAA! 21.10.2014 klo 19

MONTTU AUKI
PUHUTAAN POLITIIKKAA! – LAITOS -ILTAMAT

Kautta aikojen ensimmäinen Monttu auki – Puhutaan politiikkaa -iltamat, jossa rikotaan rajoja!

Maamme on täynnä laitoksia, joiden läpi kuljemme ja joiden kanssa olemme tekemisissä tavalla tai toisella elämämme aikana. Ovatko suomalaiset laitokset kadottaneet sisältönsä ja toteuttavat vain ulkoista muotoaan? Niin peruskoulun kuin vankilankin on tarkoitus kasvattaa ihmisistä yhteiskuntakelpoisia kansalaisia, mutta onnistuvatko ne nykypäivänä tehtävässään? Tukeeko koulujärjestelmämme monenlaisia oppijoita? Onko yhteiskunnasta eristävä vankila tehokas ja järkevä tapa rankaista ihmisiä?

Laitosten tilasta ovat keskustelemassa mm. Hämeenlinnan vankilan johtaja Samuli Laulumaa, Tampereen yliopiston valtio-opin yliopistonlehtori, dosentti Mikko Lahtinen, musiikin vankilakouluttaja Jari Kokkinen, Rikosseuraamuslaitoksen ylijohtaja Tuula Asikainen ja ohjaaja Annukka Valo. Mukana myös koululaisia ja entisiä vankeja.

Keskusteluilta alkaa Yliopiston Teatterimontussa klo 19 ja sen järjestävät Tampereen yliopiston näyttelijäopiskelijat Nätyltä yhdessä yliopiston journalistiopiskelijoiden kanssa. Millaista keskustelua syntyy, kun ohjaksissa ovat sekä näyttelijät että journalistit?

Kesto n. 2 tuntia. Tilaisuudessa on baari auki. Myytävänä virvokkeita ja mietoja alkoholijuomia.

Lämpimästi tervetuloa!

Monttu auki on matalan kynnyksen kohtaamispaikka, ilmaiset iltamat kaikelle kansalle. Joka toinen kerta se esittelee Nätyn taiteellisia projekteja ja joka toisella kertaa Puhutaan politiikkaa! eli päästään todistamaan Nätyn opiskelijoiden yhteistyössä muiden oppiaineiden kollegojen kanssa järjestämiä poliittisia debatteja.

Luvassa keskustelua, politiikkaa, runoa, proosaa ja musiikkia.

Ilmainen sisäänpääsy. HUOM! Iltamissa on baari, josta saa ostaa virvokkeita sekä mietoja alkoholijuomia!

Seuraavat Monttu auki -iltamat syyslukukaudella 2014:

21.10. Puhutaan politiikkaa! LAITOSTEN KRIISI
4.11. Taiteelliset iltamat. MAISTERIOPISKELIJAT PANEUTUVAT ANTON TŜEHOVIN TUOTANTOON
25.11. Puhutaan politiikkaa! SEKSUAALINEN MONIMUOTOISUUS
12.12. Taiteelliset iltamat. JOULUBILEET: KOKO NÄTY HEITTÄYTYY PUKIN PAULOIHIN

Kuva Johdatus näyttelijäntaiteeseen -iltamista 7.10.2014. Kuvassa Nätyn ensimmäinen vuosikurssi.
Kuva: Riitta Yrjönen