NÄKIJÄ/TEKIJÄ

NÄKIJÄ/TEKIJÄ on teatteritaiteellinen ja -pedagoginen hanke, jossa kuusi näyttelijäopiskelijaa sukeltaa Hannu Salaman romaanin SIINÄ NÄKIJÄ MISSÄ TEKIJÄ läpi kohti nykynäyttelijän moninaisia haasteita.

Pekka Tarkka kirjoitti Helsingin Sanomissa 12.11.1971 Salaman romaanista näin:

"Siinä näkijä missä tekijä on Salaman henkilöiden käyttämä kansanomainen tokaisu. Se tarkoittaa, että mikään ei voi jäädä salaan. Sekin on totta tästä kirjasta, joka paljastaa, kuvaa kuvaamatonta. Romaani on suuri sukukronikka, joka kertoo suomalaisista kommunisteista ja heidän tuhoon tuomitusta vastarinnastaan jatkosodan oloissa."

Esityksessä näyttelijäopiskelijat etsivät Salaman henkilöiden kautta omaa suhdettaan romaanin esittämiin yhteiskunnallisiin kysymyksiin. Kysymykset ovat muuttaneet historian myötä luonnettaan, mutta pysyneet edelleen ehkä kysymisen arvoisina.

Mikään ei pysy salassa. Näkijän vastuu tehdystä on sama kuin tekijällä.

Tarkoitus on esittää se mitä meissä tapahtui, kun yhdessä, työryhmänä luimme Hannu Salaman kirjan SIINÄ NÄKIJÄ MISSÄ TEKIJÄ.

- Mikko Kanninen -

Käsikirjoitus Hannu Salaman romaanin Siinä näkijä missä tekijä luennan pohjalta työryhmä
Ohjaus Mikko Kanninen

15.11. klo 19
16.11. klo 19
17.11. klo 15

Esityksen kesto 2 tuntia 20 minuuttia.

Tampereen yliopiston Teatterimonttu, Kalevantie 4, yliopiston päärakennuksen D-siipi.

Liput :
12 € / 6 € arkisin kello 10-15 puh. 050 395 1197 tai teatteri@uta.fi