JÄÄKUVIA Kristian Smedsin vaikuttava ja palkittu draama teatterikorkeakoulujen (Näty/Teak) ja Seinäjoen kaupunginteatterin uusi yhteistuotanto.

Teatterikorkeakoulujen (Näty/Teak) ja Seinäjoen kaupunginteatterin uusi yhteistuotanto.

Smedsin kielessä sekoittuvat pohjoinen, kansanomainen ronskius ja värikäs runollisuus, jossa on tilaa myös improvisaatiolle ja tyylittelylle.
Jääkuvia kertoo ankarasta elämästä ja sukupolvesta toiseen jatkuvasta alistamisen ketjusta. Sen ytimestä löytyy kuitenkin toivoa ja lämpöä. Näytelmän kantava teema on rakkaus, joka on niin ehdotonta ja rajua, että sitä on lähes mahdotonta kestää.

Kymmenen kuvaa pohjoissuomalaisen suvun ihmisistä ja elämästä.
Yksinhuoltajaäidin elämän voimavara on viha. Hukkunut lapsi tarkkailee maailmaa joen pohjasta. Isät ovat poissa, niin kuin heidänkin isänsä aikanaan. Tytär tempoilee irti äidin otteesta mutta ei maailmallakaan saa otetta elämäänsä. Saarnamies on menettänyt uskonsa ihmiseen, mutta ei silti kykene menettämään toivoaan. Niin suvun suurmies kuin lapsetkin avaavat sielunsa kauniilla ja voimakkaalla tavalla, johon vain Smedsin kaltainen ihmistuntija tekstissään kykenee.

Jääkuvia sai ensiesityksensä vuonna 1996 Töölön varikolla ohjaajanaan Smeds.