Nummisuutarit-oopperan syyskauden viimeinen esitys oli 11.12.

Aleksis Kivi - Kaj Chydenius
NUMMISUUTARIT - ooppera näyttelijöille

Ohjaus Yrjö Juhani Renvall

Libretto ja sävellys Kaj Chydenius
Musiikin harjoitus ja johto Arla Salo
Muusikko Arto Piispanen
Koreografia Ari Numminen
Skenografia Samuli Hytönen
Puvut Karita Pääkkönen

Rooleissa Näty III:
Anna Ackerman, Olli Haataja, Panu Hietalahti, Aleksi Holkko, Maiju-Riina Huttunen, Reetta Kankare, Topi Kohonen, Anna Kuusamo, Johanna Kuuva, Martti Manninen, Jaakko Ohtonen, Tiia Ollikainen, Jussi-Pekka Parviainen, Maruska Verona.

"Ihanata, taivaallista, rautarohkeaa
tahtoisinpa suudella nyt koko maailmaa!"

ESITYKSET:
la 8.10. klo 19 ensi-ilta
su 9.10. klo 15
ma 10.10. klo 14
to 13.10. klo 19
pe 14.10. klo 19
la 26.11. klo 14
su 27.11. klo 15
ke 30.11. klo 19
to 1.12. klo 14
pe 9.12. klo 19
la 10.12. klo 19
su 11.12. klo 15

Tampereen yliopiston Teatterimontussa, Kalevantie 4, yliopiston päärakennuksen D-siipi.

LIPUT:
10 € / 5 € arkisin kello 10-15 puh. 050 395 1197 tai teatteri@uta.fi.

Oopperaa ja remonttiestetiikkaa!
YLIOPISTOTEATTERI NÄTY NOUSEE PÖLYN SEASTA

"Otin pois kaiken, mikä voisi olla vähänkin tylsää. Jäljelle jäi se, mikä on hienoa. Sen sävelsin. Nummisuutarit on Suomen paras komedia."  – Kaj Chydeniuksen kommentti on kohdallaan. Eskon tapaan siihen voisin lisätä vielä yhden "tiluliin".

Tein Kaj Chydeniuksen Aleksis Kiven Nummisuutareihin säveltämän "oopperan näyttelijöille" ensimmäisen kerran keväällä 1999, silloinkin Nätyllä. Ja silloinkin mukana työryhmässä olivat Arla Salo ja Ari Numminen. Muutama vuosi sitten tartuimme Kaj´n Reviisori-oopperaan. Näiden kokemusten jälkeen en pysty enää laulamatta tekemään sen paremmin Gogolia kuin Kiveäkään.

Yleisölle avataan nyt ovet yliopistoteatteri Nätyn peruskorjattuihin tiloihin. Itse Teatterimonttu on pysynyt entisellään, mutta toiminta sen ympärillä muuttuu. Vuodet näyttävät mihin suuntaan. Uskon kuitenkin, että ainakin vuorovaikutus lisääntyy.

8.10.2011
Yrjö Juhani

– Näyttelijät ovat energisiä, vauhti on kova ja tappelut hirmuisia, mutta kaiken pohjalla on ryhdikästä levollisuutta. Nätyn Nummisuutarit kuuluu kaikkien aikojen viihdyttävimpiin ja mieltä kiihdyttävimpiin Kivi-tulkintoihin.

Pertti Julkunen, Aikalainen 16/2011

– Maailmasi on tosiaan muuttunut, Eskoseni. Se, jolle näytelmä on entuudestaan läpikotaisin tuttu, voi vapautuneesti nauttia nuorten näyttelijöiden pitelemättömyydestä, uskalluksesta heittäytyä valitun ilmaisukielen vietäväksi ja viejäksi.

Rolf Bamberg, Uutispäivä Demari 17.10.2011