Nätyläisille Ida Aalberg- ja Kesko-stipendit
Tänä keväänä kahdelle Tampereen yliopistosta valmistuvalle näyttelijälle on myönnetty taiteen opiskelijoille tarkoitetut valtakunnalliset stipendit.

Kesko Oyj:n 1000 euron stipendin sai Emilia Kokko tinkimättömästä ja tuloksellisesta opiskelusta ja oman taiteensa tekemisestä. Hänen lahjakkuutensa persoonallisena näyttelijänä ja näyttämön itsenäisenä ajattelijana on näkynyt roolitöiden lisäksi myös hänen omissa klovneria- ja runoproduktioissaan.

Ida Aalberg -säätiön 1500 euron stipendin vastavalmistuneille näyttelijöille sai Riikka Papunen. Hän on opinnäytteessään Paineeton näyttelijä pohtinut näyttelijän äänenkäyttöön liittyviä kipupisteitä ja etsinyt oivalluksia ongelmien ratkaisemiseksi. Kiertue-esityksessään Mummo hän on soveltanut eri lähteistä hankittua teoreettista tietoa onnistuneesti myös käytäntöön.

Tiedustelut:

teatterityön professori Yrjö Juhani Renvall