ANDREAS ÖDE: Mä käväsin täällä – dokumentaarisia lauluja helmikuulta

15.15 Juvenes
15.30 Pääaula
15.45 Juhlasali

Tällä kiertueella julkaistava levy on Tampereen yliopiston teatterityön tutkinto-ohjelma Nätyn julkaisu. Levy on livetaltiointi Ravintola Telakalla 28.5.2015 pidetystä konsertista Dokumentaarisia lauluja helmikuulta. Konsertin ohjelmisto syntyi teatterityön tutkinto-ohjelman ja Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun yhteisellä Dokumentti ja teatteri -maisteriopintojaksolla, jolla tutkittiin dokumenttia ja dokumentaarisuutta esityksessä. Levyllä kuultavat kappaleet syntyivät pääosin helmikuussa pidetyn opintojakson aikana, 14 päivässä.

”Tuona aikana tein joka päivä yhden kappaleen jostakin dokumentaarisista lähtökohdasta käsin. Esitin nämä aihiot ensi kertaa Telakalla 26.2.2015 pidetyssä konsertissa, joka sitten uusittiin toukokuussa livetaltiointia varten. Dokumentteina käytin mm. kaupungilla ohikulkijoilta nappaamiani lauseita, päivän uutisia sekä ajatuksia, joita ei saisi ajatella ja joita kuitenkin ajattelee. Pyrin seuraamaan tarkasti dokumenttien antamia mahdollisuuksia tai kehyksiä ja samalla löytämään uudenlaisia työskentelytapoja. Levylle piirtyy todennäköisesti jonkinlainen kuva tästä päivästä, yhdestä kuukaudesta yhden tamperelaisen elämässä.”
- Andreas Öde -