Kotimaisia kohtaloita -kuunnelmasarja

19.10.2018

Kuva: Jenni Lepistö

Kotimaisia kohtaloita kaikki kolme jaksoa Yle Areenassa.

Kotimaisia kohtaloita on Tampereen yliopiston teatterityön tutkinto-ohjelman (Näty) ja Yle Draaman yhteistyönä syntynyt kolmiosainen kuunnelmasarja. Teoksen pääosassa on joukko suomalaisen kuvataiteen klassikkomaalauksia sekä niiden katsojissaan herättämät tarinat, muistot ja tuntemukset. Sarjassa kuullaan kertomuksia erilaisista suomalaisista ja suomalaisuuksista: Suomessa syntyneiden, täällä kasvaneiden ja tänne eri syistä kohtalon heittämien ihmisten ajatuksia siitä, millaista on elää Suomessa vuonna 2018. Sarjassa kuultavat tekstit ovat syntyneet Ylen, Tampereen yliopiston, Tampereen ammattikorkeakoulun ja Tampereen seudun ammattiopisto Tredun lukuvuonna 2018–19 yhdessä toteuttaman Meidän Suomi -opintojakson aikana.

Käsikirjoitus: Anne Kaasinen, Emma-Lotta Kiuru, Konsta Laakso, Henri Marttila, Anu Räsänen ja Tuukka Tuomasjukka. Lisäksi kuunnelmassa on otteita Ateneumin taidemuseon teoskuvailuista.

Ohjaus ja dramaturgia: Pauliina Hulkko

Äänisuunnittelija: Nuutti Vapaavuori

Musiikki: Jone Takamäki

Muusikko: Kusti Vuorinen