Näyttelijä, teatterineuvos Eila Roine viestintätieteiden kunniatohtoriksi

10.8.2018

Kuva: Valtteri Auvinen

Tampereen yliopisto järjestää elokuussa 16.-18.8.2018 kaikkien tiedekuntiensa yhteisen kunniatohtori- ja tohtoripromootion. Kunniatohtorin arvo myönnetään promootiojuhlallisuuksissa 15 ansioituneelle henkilölle, jotka edustavat tieteentekijöiden ohella yhteiskunnan, johtamisen ja kulttuurin aloja.

Viestintätieteiden tiedekunnan kunniatohtorin arvo myönnetään näyttelijä, teatterineuvos Eila Roineelle. Eila Roine on teatterilavoilta ja televisiosta tunnettu taiteilija, jonka työskentelyä luonnehtii uteliaisuus, tarkkanäköisyys ja rehellisyys. Roineen monipuolisten roolien ansiosta niin sanottu tavallinen nainen on tullut suomalaisille katsojille tutuksi.

Yliopistotasoisella näyttelijäkoulutuksella on Tampereen yliopistossa pitkät perinteet 50 vuotta sitten alkaneista ammattinäyttelijäkursseista nykyiseen Nätyyn.