Kotimaisia kohtaloita -livekuunnelmaesitys 6.8.

7.6.2018

Kuva: Jenni Lepistö

Kotimaisia kohtaloita on esitys, jossa kuullaan multi-instrumentalisti Jone Takamäen soittaman musiikin lomassa tarinoita suomalaisuudesta. Esitys lähetetään suorana Yle Radio 1:n kautta.

Esitys tapahtuu maanantaina 6.8.2018 klo 19:00 Hatanpään arboretumissa.

Osoite: Hatanpään puistokuja, 33900 Tampere

Kotimaisia kohtaloita on konsertin muotoon rakennettu livekuunnelmaesitys, jonka pääosassa ovat kertomukset suomalaisuudesta. Esityksessä multi-instrumentalisti Jone Takamäen soittama musiikki limittyy Tampereen yliopiston näyttelijäopiskelijoiden esittämiin tarinoihin, joissa käsitellään Suomessa syntyneiden ja kohtalon sinne heittämien ihmisten kokemuksia kotimaastaan ja siellä asuvista ihmisistä. Esitys on ensimmäinen osa Tampereen yliopiston teatterityön tutkinto-ohjelman ja Yle Draaman yhteishanketta, jossa on työstetty Suomea ja suomalaisuutta tarinateatterin ja kuunnelman keinoin. (Tarinateatteriosuuden toteuttamisesta vastasi yliopistonlehtorit Minna Hokkanen ja Tiina Syrjä.)

Esityksessä kuultavat tekstit ovat syntyneet Ylen, Tampereen yliopiston, Tampereen ammattikorkeakoulun ja Tampereen seudun ammattiopisto Tredun yhteisen Meidän Suomi -opintojakson tuloksena. Kotimaisia kohtaloita on ensimmäisen osa samannimistä, kolmiosaista sarjaa, jonka jälkimmäiset osat lähetetään osana Yle Draaman kuunnelmaohjelmistoa syyskaudella 2018.

Käsikirjoitus: Anne Kaasinen, Emma-Lotta Kiuru, Konsta Laakso, Henri Marttila, Anu Räsänen ja Tuukka Tuomasjukka

Ohjaus ja dramaturgia: Pauliina Hulkko

Äänisuunnittelija: Nuutti Vapaavuori

Muusikko: Jone Takamäki

Esiintyjät: Atte Antikainen, Meetra Eskandari, Katariina Havukainen, Mikko Kauppila, Oliver Kollberg, Konsta Laakso, Elina Saarela ja Saga Sarkola

Esitys maanantaina 6.8.2018 klo 19:00

Avoin kenraaliharjoitus 6.8. klo 14:00

Vapaa pääsy. Ennakkovaraus on suositeltavaa. Lippuvaraukset molempiin esityksiin 1.8.2018 lukien klo 9-16 puh. 040 190 1522 tai teatteri(at)uta.fi.

Esitys tapahtuu pienehkössä jurtassa, minkä vuoksi katsomopaikkoja on rajatusti. Yleisön toivotaan saapuvan paikalle viimeistään 15 minuuttia ennen esityksen alkua.