Meidän Suomi -liveinstallaatiot X 4

29.3.2018

Tampereen yliopiston pääaulassa Atte Antikainen. Kuva: Nuutti Vapaavuori.

Meidän Suomi -liveinstallaatio. Näyttelijäopiskelijat valmistavat itsenäisesti, opettajan ohjaamina neljä ääneen ja kuvaan perustuvaa installaatiota.

Installaatioiden tekstimateriaali perustuu Nätyn MEIDÄN SUOMI -opintojaksolla valmistuneisiin teksteihin.

1. Nuoruus  (satunnaiset paikat kaupunkitilassa Tampereella)

2. Laatikko
Torstai 5.4 klo 17 – perjantai 6.4 klo 17, Tampereen yliopiston pääaula, Kalevantie 4.

3. Anttu
Torstai 5.4 klo 13-15, Tampereen yliopiston pääaula, Kalevantie 4.

4. Leijonat
Keskiviikko 28.3. klo 14:15-14:30, Ratinan stadion, Ratinan rantatie 1.

Opiskelijat (NÄTY 4. vsk):
Atte Antikainen
Konsta Laakso
Marketta Tikkanen

Opettaja: Mikko Kanninen
NÄTY tuotanto: Nuutti Vapaavuori

Meidän Suomi on näyttelijäntaiteen maisteriopintoihin kuuluva erityiskurssi, jolla opiskellaan radiofonista ilmaisua, kuunnelman kirjoittamista, toteuttamista ja kuunnelmanäyttelemistä sekä näyttelijäntaiteen soveltamista erilaisissa yhteisöissä.

Meidän Suomi on maisteriopintojakso, jonka päämääränä on luoda teatterin ja tarinankerronnan avulla kohtaamisia eri oppilaitoksissa opiskelevien nuorten välille ja synnyttää tätä kautta uudenlaisia taiteellisia sisältöjä. Opintojakson sosiaalisena tavoitteena on edistää maahanmuuttajien kotoutumista ja elämänsä kynnysvaihetta elävien, syrjäytymisvaarassa olevien nuorten aikuisten elämänhallintaa sekä estää vastakkainasettelua maahanmuuttajien ja kantaväestön välillä. Sen taiteellisena tavoitteena on synnyttää tarinateatterin keinoin uudenlaisia sisältöjä, joiden pohjalta tutkitaan ja tehdään erilaisia radiofonisia teoksia: podcast-kuunnelmia, liveinstallaatio(ita), fiktiivisiä kuunnelmia sekä livekuunnelmaesitys.

Opintojakson eri vaiheet toteutetaan yhteistyössä Tampereen yliopiston, Tampereen ammattikorkeakoulun, Tampereen seudun ammattiopisto Tredun, YLEn ja Mediapoliksen kanssa.